Paintball szabályok

Kötelezően betartandó szabályok

A pályán kívül a paintball fegyvereket bebiztosítva, csővel a föld felé kell tartani. A fegyverrel mutogatni, azt a többi játékosra irányítani még akkor sem szabad, ha úgy véljük, hogy üres. Maszkot nem kell viselni abban az esetben, ha mindenki betartja ezeket a szabályokat.

A pályán a legfontosabb szabály, hogy a maszkot nem szabad semmilyen körülmények között levenni még akkor sem, ha éppen nem vagyunk játékban. Szigorúan tilos a fegyverrel hadonászni vagy ütni.

Továbbá tilos elmozdítani és dobálni a pálya tartozékait, illetve felmászni a játékvezető által megjelölt helyekre.

A játékban szigorúan tilos illuminált állapotban részt venni!

Kiskorúak csak a törvényes gondviselő által aláírt felelősségvállalási nyilatkozat birtokában paintballozhatnak!!

A felelősségvállalási nyilatkozat letöltéséhez kattintson ide.

További paintball szabályok

Mi a teendő, ha eltaláltak?
Találat esetén a kilőtt játékos fegyverét a magasba emelve, hangosan, érthetően kiáltja: TALÁLAT! Amennyiben meggyőződött róla, hogy az ellenfél már nem tüzel rá, a lehető legrövidebb úton elhagyja a pályát és a biztonsági zónában várja meg a kör végét. A MASZKOT CSAKIS A BIZTONSÁGI ZÓNÁN BELÜL VEHETI LE.

Mi számít találatnak?
Érvényes találat: 20 forintos nagyságú egybefüggő festékfolt az érvényes találati felületen (csapattárs által leadott lövés esetén is)

A játék elején megbeszélt szabályok alapján játszatja a játékmester a játékot.
Lehetséges találat változatok:
– AMATŐR játékoknál, az a találat számít érvényes találatnak, amely az úgynevezett életponti területeken találja el a játékost. Pontosabban, a ruházat vállvarrásán belül, a derékszíj vonalától felfelé, elöl és hátul, valamint a fejen.
– PROFI játékoknál, minden találat, még a fegyver találat is érvényesnek minősül.
Találatnak az számít, ha a kilőtt lövedék a játékost eltalálja és rajta egybefüggő festéknyomot hagy.
Érvényes találat továbbá az, amit elismernek. Pl.: Ha valaki érzi, hogy eltalálták, de nem győződött meg annak érvényességéről, de a találat tényét bemondta, akkor már nincs visszaút! Kilőtt játékosnak kell tekinteni azt is, aki a játék ideje alatt, elhagyja a kijelölt területet!